شیوههای مدرن ساخت و ساز سبب افزایش کیفیت سازه ها شده اند. ساخت و سازها در شهرهای بزرگ با استفاده از این شیوه ها انجام می شود.
تغییرات جدیدی در ساختمان سازی صورت گرفته است. این تغییرات، تأثیرات مثبتی بر جنبه های گوناگون مانند مصرف مصالح، سبک سازی ساختمان ها، افزایش کیفیت ساختمان، مدرنیته شدن ساختمان ها داشته است.
این تغییرات در استفاده از مصالح ساختمانی دیده شده است. بتن پیش تنیده، یکی از انواع مصالحی است که اخیراً در ساخت و سازهای جدید که مقیاس پروژه نسبتاً بزرگ است، مورد استفاده قرار می گیرد.
آشنایی با شیوههای مدرن ساخت و ساز
شیوه های جدید ساخت و ساز، تکنیک هایی است که متخصصان با کمک آنها ساخت و سازها را آسان تر انجام می دهند. تکنیک های مدرن به صورت طراحی دیجیتال و استفاده از مصالح پیش ساخته تأثیر زیادی در کاهش هزینه ها و افزایش سرعت ساخت و ساز دارند.
تکنیک های مدرن در بردارنده تکنیک هایی در محل و خارج از محل است. کارشناسان با استفاده از تکنیک های جدید مختلف به پیشرفت ساخت و سازها کمک می کنند تا سازه های احداثی از هر نظر نسبت به سازه های قدیمی دارای کیفیت و مقاومت بالاتری باشند و از امکانات بیشتری برخوردار باشند.
چندین مورد از تکنیک های مدرن ساختمان سازی
در ساخت و سازهای جدید از تکنیک های زیر استفاده می شود تا سازه ای مدرن و بهروز احداث شود:
سیستم فلت پنل پیش مهندسی شده یا پیش ساخته:
در این سیستم، کف سازه و دیوارها در سایت تخصصی ساخته می شوند و پس از آن در محل پروژه تعبیه می شوند. بدین ترتیب زمان ساخت بسیار کاهش پیدا می کند. این تکنیک برای پروژه هایی مهم است که با توجه به طرح های سلولی تکرار شونده، پیاده سازی می گردند و در واقع نقشه و برنامه اجرایی کار، دقیقاً مشخص است.
قالب عایق بتنی، از شیوههای مدرن ساخت و ساز
این قالب ها توانسته اند به پیشرفت ساخت و سازها کمک زیادی کنند. در این تکنیک، پنل های پلی استایرن دو جداره در نقش پایه دیوار به کار می روند. پنل های توخالی با بتن پر می گردند تا به بیشترین دوام و مقاومت برسند. این قالب ها به صورت عایق برودتی و حرارتی هستند و در افزایش ایمنی سازه نقش دارند.
این قالب ها از لحاظ قالب بندی در سه نوع بلوکی، نواری و پانلی می باشند که از لحاظ ابعاد، بلوک، شکل هندسی حفره ها یا فضاهای خالی برای بتن ریزی با هم، دارای تفاوت هایی می باشند. استفاده از قالب های بلوکی و پانلی، نسبت به نواری بیشتر رایج است.
ساخت و ساز با واقعیت افزوده به سبک مدرن
یکی دیگر از شیوههای مدرن ساخت و ساز، استفاده از فناوری واقعیت افزوده می باشد. واقعیت افزوده، از جدیدترین فناوری های به کار گرفته در صنعت ساخت و ساز می باشد. متخصصان با مدل سازی از اطلاعات ساختمان و بهره گیری از تجهیزات پوشیدنی واقعیت افزودنی، سازه هدف را به صورت 3D تماشا و آنالیز می کنند. این مدلسازی برای انجام بسیاری از کارها در ساختمان سازی، کارآمد می باشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
کف کاذب برای ساختمان ها
در شیوههای مدرن ساخت و ساز از کف کاذب استفاده می شود. کف کاذب، یک ساختار مرتفع می باشد که بر روی کف اصلی ساختمان تعبیه می شود. این ساختار از پنل هایی متشکل است که بر روی پایه ها و تیرک های قابل تنظیم سوار می شوند.
فضای خالی میان کف کاذب و کف اصلی، یک فضای ایده آل برای نصب و گذر تأسیسات و سیستم ها می باشد. مزیت اصلی استفاده از کف کاذب، امکان مدیریت بهتر کابل ها و تجهیزات زیرساختی می باشد. کف کاذب سبب می شود که معماران و طراحان داخلی، با آزادی عمل بسیار زیاد، تغییرات لازم در ساختار فضا را بوجود بیاورند تا لزومی به ایجاد تغییرات بزرگ در سازه نباشد.
ساخت و ساز حجمی سه بعدی
با شیوههای مدرن ساخت و ساز می توان سرعت ساختمان سازی را افزایش داد. واحدهای سه بعدی در سایت تخصصی ساخته می شوند و برای مونتاژ به محل پروژه انتقال داده می شوند. ماژول های سه بعدی در چندین نوع قابل تولید هستند. شماری از واحدها به صورت خام و شمار دیگری با اجرای روکش های خارجی و تعبیه تجهیزات داخلی ساخته می شوند.
فونداسیون بتنی پیش ساخته، از شیوههای مدرن ساخت و ساز
هر ساختمانی نیازمند یک فونداسیون بسیار مستحکم می باشد. ولی ساخت فونداسیون بتنی به صورت قدیمی سخت می باشد. در این تکنیک، اجزای گوناگون سازه در سایت تخصصی تولید و پس از آن در محل پروژه تعبیه می شوند.
در این تکنیک، پایه های بتنی متصل به یکدیگر برای احداث یک فونداسیون مستحکم به کار می رود. فونداسیون های بتنی پیش ساخته سبب می شود که پروسه ساخت و ساز در وضعیت اقلیمی نامساعد یا موقعیت غیر ایمن، راحت تر شود و با حداکثر سرعت و کارایی انجام شود.
فناوری دیوار دوقلو
این مورد از شیوههای مدرن ساخت و ساز، زمینه را برای ساخت و ساز ساده با بهره گیری از بتن پیش ساخته و بتن آماده ایجاد می کند. دو دال بتنی توسط یک شاه تیر مشبک از یکدیگر تفکیک شده و با استفاده از تکنیک های تقویتی به یکدیگر وصل می گردند. فضای میان دیوارهای دوقلو با بتن کامل می شود تا یکپارچگی سازه افزایش پیدا کند. این تکنیک معمولاً برای اجرای کف های پیش ساخته به کار می رود.
مزایا و معایب تکنیک های مدرن ساخت و ساز
مزایای شیوههای مدرن ساخت و ساز شامل سازگاری سازه با محیط زیست و کاهش آسیب های وارده به محیط زیست و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. شیوه های مدرن در یک فضای کنترل شده و با بهره گیری از نرم افزارهای جدید اجرایی می شوند و این مسئله، ریسک در پروژه عمرانی را به شدت کاهش می دهد. دیگر مزایای بکارگیری این شیوه ها شامل کیفیت بالاتر و راحتی بیشتر می باشد.
معایب خاصی برای این تکنیک های جدید وجود ندارد. اما افزایش هزینه ها، یک علت بی تفاوتی برخی از سازندگان و مهندسان به استفاده از این تکنیک ها می باشد. بنابراین شاید بتوان هزینه بالای پروژه را یک دغدغه و چالش و حتی ایراد برای شیوههای مدرن ساخت و ساز دانست.