Search
Close this search box.

دلایل بتن ریزی روی بتن موجود

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

دلایل بتن ریزی روی بتن موجود متعدد است و این کار با اهداف مختلفی در موارد گوناگونی انجام می شود که در این مطلب به آنها می پردازیم.

بتن از مستحکم ترین و مقاوم ترین انواع متریال ساختمانی است که استفاده از آن در ساخت و سازهای متداول، رایج شده است. این بتن با وجود مقاومت و دوام بسیار زیادی که دارد، دارای طول عمر مشخصی است و پس از گذشت مدتی با مشکل کاهش کیفیت روبرو می شود البته اگر کیفیت بتن بالا باشد و بتن ریزی به صورت اصولی انجام شود، طول عمر بتن بسیار بالا خواهد بود.

اما به هر حال ممکن است بتن دچار مشکلاتی شود که به بتن ریزی مجدد نیاز پیدا کند. در این شرایط بتن ریزی دوباره بایستی به صورت حرفه ای انجام شود. در زمان خرید انواع بتن شامل بتن پیش تنیده، بتن معمولی، بتن مسلح، بتن مگر، بتن سبک و … باید به مشخصات بتن بسیار توجه نمود تا با درنظر گرفتن نیاز سازه به انتخاب بتن مناسب اقدام نمود.

مهمترین دلایل بتن ریزی روی بتن موجود چیست؟

بتن ریزی مجدد حتماً به دلیل منطقی انجام می شود. برخی از متداول ترین دلایل استفاده از بتن ریزی دوباره را با یکدیگر مرور می کنیم:

افزایش ضخامت بتن

به منظور افزایش ضخامت دال، تیر و فونداسیون بتنی باید به بتن ریزی مجدد اقدام نمود. ممکن است تغییر در بارهای وارده به سازه به دلیل افزایش طبقات، این نیاز را ایجاد کند که ضخامت بتن را افزایش دهیم و در این حالت باید دوباره بتن ریزی کنیم. اگر به هر علتی نیاز به افزایش مقاومت سازه باشد یا به ایجاد شیب در دال نیاز باشد، افزایش ضخامت بتن مورد نیاز است.

اصلاح سطوح

یکی از دلایل بتن ریزی روی بتن موجود، اصلاح سطوح می باشد. به منظور صاف و تراز کردن سطوح ناهموار که به دلایل مختلف دچار ترک خوردگی یا نقص شده اند، باید بتن ریزی نمود تا سطح کاملاً یکپارچه شود و ترک ها و مشکلات ظاهری رفع شوند. گاهی به منظور بهبود عملکرد سازه مثل افزایش مقاومت در مقابل لغزش، نیاز به بتن ریزی دوباره است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

بوجود آوردن پی ریزی جدید

اگر به سبب چالش های موجود نتوان فونداسیون را تخریب کرد و یک فونداسیون جدید ایجاد کرد، باید بتن ریزی جدید روی بتن ریزی قبلی صورت بگیرد تا فونداسیون به استحکام مورد نظر دست پیدا کند و امکان احداث سازه جدید فراهم باشد.

ساخت و ساز در خانه های کلنگی حتماً به ایجاد فونداسیون جدید یا تقویت فونداسیون قبلی نیاز دارد. این مسئله بستگی به تعداد طبقات و وزن سازه جدید دارد. ممکن است بتن ریزی مجدد روی فونداسیون قبلی پاسخگو نباشد و لازم به احداث فونداسیون جدید باشد.

ساخت دیوارهای اضافی، یکی از دلایل بتن ریزی روی بتن موجود

برای ساخت دیوارهای جدید روی دیوارهای موجود، به بتن ریزی دوباره نیاز است. ساخت دیوارهای جدید روی دیوارهای موجود با هدف افزایش فضای داخلی، شکل گیری پارتیشن بندی، بهبود عایق بندی صوت و حرارتی انجام می شود. به هر حال این کار با هر هدفی که انجام می شود، نیاز به بتن ریزی دوباره دارد. بتن ریزی دوباره بایستی با دقت و ظرافت لازم انجام شود. بتن ریزی دوباره نسبت به بتن ریزی اولیه، به دقت بیشتری نیاز دارد.

محوطه سازی، از دلایل بتن ریزی روی بتن موجود

محوطه سازی حتماً به بتن ریزی دوباره نیاز دارد. به منظور تشکیل سطح جدید مثل پیاده روها، محوطه پارکینگ، رمپ و … در محوطه سازی حتماً بتن ریزی دوباره انجام می شود. بسیاری از سطوح رمپ ها به سبب تردد بالای خودرو پس از مدتی دچار مشکل می شوند و ترک و خوردگی زیادی خواهند داشت. در این حالت ترمیم بی فایده است و بهتر است یک پوشش کامل از بتن ریزی جدید انجام شود.

نحوه بتن ریزی جدید روی بتن قبلی

با دلایل بتن ریزی روی بتن موجود آشنا شدیم. هنگامی که بتن صدمه دیده است، ترک های زیادی در سطح آن ایجاد می شود. هنگامی که ریشه درختان همزمان با این مشکل ترک بخورد، بایستی پیش از بتن ریزی جدید خاکبرداری صورت بگیرد و به وضعیت ریشه درخت رسیدگی شود.

در صورتیکه بتن دارای کیفیت خوبی باشد، یک دال نازک جدید بر روی بتن قدیمی قرار دهید. لایه جدید باید دارای مش سیم یا الیاف آرماتور باشد. در صورتیکه تخته جدید نازک باشد، نیاز به تقویت کننده ها است. مش الیاف، انتخاب مناسبی است. پیش از استمرار این کار حتماً اطمینان حاصل کنید که در زمان بلند کردن کمی تخته، مشکلی بوجود نیاید. همچنین فضای درب ها، اتصالات دیواری مثل پریز و گرمایش از کف باید درنظر گرفته شود.

دلایل بتن ریزی روی بتن موجود

نحوه اتصال بتن قدیمی به بتن جدید

دلایل بتن ریزی روی بتن موجود نشان می دهد که عدم بتن ریزی مجدد می توان استحکام هر سازه و هر سطحی را دچار مشکل کند. بنابراین بایستی به انجام این کار توجه شود و این کار به صورت اصولی انجام شود.

  • نخست باید سطح موجود تمیز شود و آلودگی های آن رفع شود. شستشو با فشار بالا برای از بین بردن آلودگی ها توصیه می شود.
  • در مرحله بعد باید به نصب باندشکن اقدام نمود. لایه بتنی جدید نباید به صورت مستقیم به بتن قدیمی اتصال داشته باشد. چرا که امکان نمایان شدن ترک های بتن قدیمی روی سطح بتن جدید وجود دارد. بدین منظور باید از یک اتصال شکن استفاده نمود.
  • پس از نصب باندشکن باید لایه جدید بتن را همانند یک تخته جدید پیاده سازی نمود.
  • دال های بتنی در معرض خطر ترک خوردگی قرار دارند. شما بایستی مطمئن شوید که اتصالات ضد ترک مثل صفحه جدید می باشد. برای دال های کم ضخامت تر، اتصالات بایستی نزدیکتر باشند و از همه بخش های بتن گذر کنند.

پر کردن چاله با بتن

با توجه به دلایل بتن ریزی روی بتن موجود ممکن است نیاز باشد که چاله های موجود در سطحی را با بتن پر کنیم. این کار امکان پذیر و شدنی می باشد. امتیازات پر کردن چاله با بتن شامل افزایش دوام، افزایش مقاومت در مقابل آب، افزایش تطبیق پذیری و ظاهری زیبا می باشد. قبل از انجام این کار باید به نوع خاک، شرایط آب و هوایی و عمل آوری بتن توجه نمود تا پر کردن چاله با بتن به درستی انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بهترین بتن برای فونداسیون
استان های شرقی

بهترین بتن برای فونداسیون

بهترین بتن برای فونداسیون باید با توجه به فاکتورهای گوناگون تعیین شود تا استحکام و مقاومت سازه افزایش پیدا کند. فونداسیون یا

ادامه مطلب »
معرفی تیرپل بتنی پیش ساخته
استان های شرقی

تیرپل بتنی پیش ساخته

تیرپل بتنی پیش ساخته بر اساس سیستم پس کشیدگی ساخته می شود و استفاده از آن دارای مزایای بسیار زیادی می باشد.

ادامه مطلب »