Search
Close this search box.

نبشی کشی ساختمان چیست؟

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

نبشی کشی ساختمان از اقدامات مهم در ساخت و ساز است که با اهداف مختلفی مانند ممانعت از تخریب و فرسایش دیواره های ساختمان صورت می گیرد.

سازه های مختلف از بخش های گوناگونی در معرض آسیب قرار دارند. آسیب دیدگی سقف، آسیب دیدگی دیوارها، تضعیف فونداسیون و خرابی نما و … از جمله این آسیب دیدگی ها هستند. سقف هایی که با استفاده از بتن پیش تنیده احداث شوند در معرض آسیب دیدگی کمتری قرار دارند. چرا که توانایی و قدرت زیادی برای مقابله با تنش ها و کشش های وارده دارند و در برابر هر نوع عوامل آسیب زا مقاومت می کنند. راه های زیادی برای مقاوم سازی سقف وجود دارد.

همچنین مقاوم سازی دیوارها از اهمیت زیادی برخوردار است. با یکی از اقداماتی که در راستای مقاوم سازی دیوارها صورت می گیرد، در ادامه آشنا می شویم:

هدف از نبشی کشی ساختمان چیست؟

ایجاد فضا یا اجرای نبشی در بخش های گوناگون یک ساختمان را نبشی‌کشی می نامند. اجرای نبشی نیازمند توجه به اصول و استانداردهایی است تا نتیجه مورد انتظار را به دنبال داشته باشد.

این کار با هدف ممانعت از خرابی و فرسودگی دیوارها انجام می شود. با اجرای نبشی، دیوارهای ساختمان به اسکلت اصلی وصل می شوند و در زمان فشار و لرزش به آسانی از سازه جدا نمی شوند و در هم فرو نمی ریزند. نبشی به مقاوم تر شدن سازه در برابر انواع تنش ها و نیروهای خارجی کمک می کند و آسیب های ناشی از زمین لرزه را به کمترین میزان می رساند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

وال پست با نبشی کشی چه تفاوتی دارد؟

وال پست به منظور توزیع و پخش نیرو و فشار وارده به دیوار صورت می گیرد و سبب انتقال نیروها به ستون های اصلی سازه می گردد. احداث وال پست با پروفیل های گوناگون انجام می شود. ساخت وال پست نیازمند نبشی، قوطی یا ناودانی صورت می گیرد. بنابراین برخی از افراد به جای بکار بردن وال پست، عبارت “استفاده از قوطی در نبشی کشی ساختمان” را به کار می برند.

نبشی‌کشی، یک نوع وال پست می باشد که در آن نبشی ها با هدف مقاوم سازی سازه به کار می رود. نبشی برای احداث وال پست سودمند است و از پروفیل بسیار کاربردی تر می باشد.

اجرای نبشی‌کشی سازه ها

کلیه دیوارهای سازه مانند دیوار بیرونی و نمای سازه توسط سفال یا آجر احداث می شوند. این دیوارها از اسکلت اصلی سازه فاصله زیادی دارند. برخی از آنها در معرض فشار و بار زیاد نیستند اما چنانچه دارای ارتفاع زیادی باشند، نسبت به ارتعاش و ضربه حساس هستند. چون نقطه اتصالی با اسکلت سازه ندارند. این دیوارها باید توسط نبشی ها پابرجا باشند و به اسکلت سازه وصل شوند تا مانع از خرابی آنها شوند.

نبشی کشی ساختمان با توجه به اینکه در چه نوعی و در چه بخشی از سازه صورت بگیرد، به شکل متفاوتی انجام می شود. دیوارهایی که دارای میلگرد هستند مانند دیوارهای احداثی با پنل سه بعدی، احتیاجی به نبشی کشی ندارند. میلگردهای موجود در این دیوارها، تأمین کننده مقاومت موردنیاز برای این دیوارها هستند.

نبشی کشی ساختمان

نبشی کشی دیوارهای نما

نبشی کشی با هدف زیباسازی صورت می گیرد. اجرای نبشی در دیوار نما باید بر اساس فاکتورهایی مثل مصالح موجود در نازک سازی، طراحی معماری نمای سازه و … صورت بگیرد. چنانچه دیوار نمای سنگی و سرامیکی نیاز به نبشی کشی داشته باشد، باید بر اساس نقشه معماری و بندکشی به زیرسازی اقدام نمود. پس از آن باید صفحات فلزی بر روی بتن کار شود تا به منظور جوشکاری نبشی ها، زمینه لازم فراهم شود.

انواع نبشی ها

نبشی در واقع پروفیل هایی به شکل L است که در چندین نوع وجود دارد و بر اساس شرایط و وضعیت موجود از هر یک از آنها استفاده می شود. انواع نبشی ها عبارتند از:

  • نبشی پرسی
  • نبشی فابریک
  • نبشی بال مساوی
  • نبشی بال نامساوی
  • نبشی لقمه ای
  • نبشی اسپیرال

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

نبشی کشی ساختمان بتنی و فولادی

اجرای نبشی در سازه های بتنی اینگونه است که نخست نبشی لازم را بر اساس ابعاد و نیروهای وارده به دقت تقریب می زنند. پس از آن نبشی را سفارش داده و برای نصب آن، کارهای مورد نیاز را انجام می دهند. ورق های فولادی موردنظر به ستون وصل می شوند. پس از آن، نبشی های عمودی به ورق های فولادی جوش می خورند و این پروسه به درستی به پایان می رسد.

اجرای نبشی برای سازه های فولادی که دارای اسکلت فلزی هستند، سبک تر و ساده تر انجام می شود. چرا که صفحات ستون از پیش داخل اسکلت کار می شوند. تنها کافیست که نبشی های عمودی را به تیرهای افقی بالا و پایین وصل می شوند تا اجرای نبشی به درستی صورت بگیرد. این اتصال میان نبشی و تیر یا ستون توسط جوشکاری ، تفنگ میخکوب و تسمه فولادی صورت می گیرد.

نبشی کشی ساختمان

نکات مهم درباره نبشی کشی ساختمان

  • در سازه های دارای اسکلت فلزی، وال پست توسط مصالحی مثل قوطی، نبشی و ناودانی صورت می گیرد که در صورتیکه توسط نبشی ها اجرا شود در مقایسه با قوطی فولادی، بار جانبی بهتر منتقل می شود.
  • در صورتی که وال پست به شکل قائم باشد، باید شاخک هایی در نبشی و یا قوطی جوش داده شود که این شاخک ها باید در فاصله یک متر به یک متر با میلگرد آجدار نمره 10 اجرا شود.
  • مقاطع به کار رفته برای احداث وال پست باید به صورت فولاد ضد زنگ باشد تا به مشکلات مختلف دچار نشود.
  • در ارتباط با نبشی کشی ساختمان دقت شود که وال پست قائم به سازه وصل شود و در صورتی که روی تیغه است، لبه پایینی آن را به صورت نبشی دو طرفه به تیر با جوش متصل کنند.
  • چنانچه طول دیوار از شش متر بیشتر است و تقریباً 40 برابر ضخامت دیوار است، باید وال پست عمودی اجرا شود. این در شرایطی است که اگر ارتفاع دیوار از 3.5 متر باشد، وال پست افقی بهترین گزینه است.
  • در صورتی که وال پست از نوع قائم باشد، نخست باید یک پلیت به کف رول بوت کرد و سپس وال پست را بر روی آن توسط دو عدد نبشی با جوش متصل نمود تا کاملاً فیکس شود و استحکام لازم را داشته باشد. توجه به این نکته در نبشی کشی ساختمان ضرورت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *