Search
Close this search box.

مراحل اجرای دیوار بتنی

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

مراحل اجرای دیوار بتنی را بررسی می کنیم تا با اصول و نحوه احداث این دیوار به عنوان مستحکم ترین انواع دیوار آشنا شویم.

دیوارهایی که برای سازه های گوناگون به کار می روند، ممکن است جنس متفاوتی داشته باشند. دیوارهای بتنی، از مستحکم ترین انواع دیوارها هستند که استفاده از آنها در سازه های مختلف با مزایای مهمی همراه است.

انواع دیوارهای بتنی کدامند؟

مراحل اجرای دیوار بتنی باید به صورت اصولی اجرا شود. انواع دیوارهای بتنی شامل موارد زیر است:

دیوارهای بتنی حائل: این دیوارها قادرند در مقابل فشارهای جانبی ناشی از آب و خاک به درستی مقاومت کنند. این دیوارها را نوعی دیوارهای بتنی وزنی می شناسند.

دیوارهای بتنی باربر قائم: این دیوارها قادرند وزن و بار مرده ساختمان که حاصل از وزن خود باشند را تحمل کنند و هم قادر به تحمل بخشی از بارهای ناشی از دیگر قسمت های سازه می باشند.

دیوارهای بتنی زیرزمینی: این دیوارها قادرند فشارهای قائم و فشارهای ناشی از خاک را صد درصد تحمل کنند. این مسئله اهمیت زیادی دارد.

دیوارهای غیر باربر: این دیوارها نمی توانند هیچ بار و وزنی را تحمل کنند و فقط برای جداسازی فضاهای گوناگون به کار می روند.

دیوارهای برشی: این دیوار، برای مقابله با زمین لرزه به کار می رود. چگونگی احداث این دیوار بسیار مهم است. زیرا قرار است ایفاگر نقش مهمی باشد.

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

آشنایی با مراحل اجرای دیوار بتنی

دیوار بتنی باید با استفاده از مصالح ساختمانی درجه یک و باکیفیت اجرا شود. اصلی ترین مراحل اجرای این دیوار شامل موارد زیر می باشد:

آرماتورگذاری دیوار

نخست باید آرماتورگذاری انجام شود. بر اساس نقشه ها و الگوهای از پیش تعیین شده، بایستی آرماتورها به طور عمودی و افقی بارگذاری گردند تا یک شبکه منسجم و مرتب بوجود بیاید. ابعاد و فاصله میلگردها و کاور بتن از اصلی ترین اقدامات در آرماتورگذاری می باشند. قالب بندی هنگامی صورت می گیرد که میلگردها به صورت صد درصدی احداث شده باشند.

قالب بندی دیوار

یکی دیگر از مراحل اجرای دیوار بتنی، قالب بندی دیوار می باشد. هنگامی که آرماتورگذاری صورت بگیرد، از قالب های گوناگون پلاستیکی، چوبی، آلومینیومی و … استفاده می شوند. قالب بندی ها در ابعاد و اشکال مختلفی وجود دارند. برای قسمت های گوناگون به قالب بندی ها نیاز است. در بعضی از قالب بندی دیوارها فقط یک قالب خاص اجرایی هستند.

درزهای اجرایی دیوار

در ادامه، باید تکلیف درزهای اجرایی در دیوارها مشخص شود. برای پیاده سازی درزها باید به گونه ای اقدام نمود که تأثیرگذاری بدی روی مقاومت دیوار نداشته باشد. این کار برای شکل گیری پیوند و ارتباط میان بتن های قدیمی و جدید، بسیار مهم می باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

آماده نمودن بتن و شروع به کار بتن ریزی

در ادامه مراحل اجرای دیوار بتنی (Concrete wall) باید بتن را توسط میکسرها یا تجهیزات تولید و حمل بتن آماده نمود و به مقصد موردنظر منتقل کرد. هنگامی که بتن لازم برای اجرای دیوار در دسترس نیروهای کار قرار گرفت، باید بتن ریزی انجام شود.

قالب بندی و بستن همه اتصالات قبل از بتن ریزی از کارهای ابتدایی می باشد. بتن آماده شده بایستی به صورتی روی آرماتور ریخته شود تا به تراکم موردنظر برسد و همه زوایا و گوشه ها و کناره های میلگردها را پوشش دهد. در مواقعی بتن به صورت خود متراکم می باشد و برای تراکم آن به پین نیاز است.

برداشتن قالب ها در ادامه مراحل اجرای دیوار بتنی

اینک باید قالب های کار گذاشته شده، برداشته شوند. نزدیک به دو روز بعد از بتن ریزی، امکان برداشتن قالب ها وجود دارد. در صورتیکه در محلی هستید که هوا گرم می باشد، سریعتر از این زمان می توان به برداشتن قالب ها اقدام نمود.

عمل آوری دیوارها

در نهایت باید با دقت بسیار بالا و با توجه به اصول کار، بتن های ریخته شده برای اجرای دیوار به خوبی عمل آوری شوند تا امکان استفاده از دیوارها به صورت اصولی را داشته باشید. عمل آوری دیوارها می تواند به ساده ترین شکل ممکن و اسپری نمودن آب روی دیوار صورت بگیرد.

مراحل اجرای دیوار بتنی

مزایای دیوارهای بتنی در مقایسه با دیگر دیوارها

با مراحل اجرای دیوار بتنی به خوبی آشنا شدیم. اینک می خواهیم بررسی کنیم که چرا اجرای این دیوارها مورد توجه ساختمان سازان قرار گرفته است. امتیازاتی که این دیوارها نسبت به برخی دیگر از دیوارها دارند، شامل موارد زیر است:

  • مقاومت بسیار بالا: این دیوارها با بتن و مصالح مستحکم و باکیفیتی تولید می شوند و این مسئله سبب می شود که در مقابل فشار، تنش و ضربه دارای مقاومت بسیار بالایی باشند. سازه هایی که نیاز به استحکام بسیار بالایی دارند نیاز به چنین دیوارهایی دارند.
  • پایداری بسیار بالا: دیوارهای بتنی به سبب ساختار عمودی و جامد خود از ساختار بسیار پایداری برخوردار هستند و در نقش دیوارهای پشتیبان در برابر بارهای عمودی و افقی به کار می روند.
  • ضد آتش: این بتن به صورت غیر قابل اشتعال می باشد و در برابر حریق، بسیار مقاوم است.
  • عایق حرارتی و صدا: مراحل اجرای دیوار بتنی به صورتی است که عایق حرارت و صوتی بسیار خوبی هستند. این دیوارها سبب کاهش نفوذ صدا می شوند و مانع از انتقال حرارت میان واحدها می شوند.
  • امکان اجرا و فرم دهی: این دیوارها به آسانی امکان ساختن و سازماندهی دارند. بلوک های بتنی آماده سبب سهولت پروسه ساخت دیوار می شوند.
  • صرفه اقتصادی: دیگر ویژگی این دیوارها این است که صرفه اقتصادی دارند. سهولت اجرای این دیوارها سبب می شوند که از نظر اقتصادی به صرفه تر باشند. چنین دیوارهایی، هزینه تعمیرات کمتری دارند.

تعمیرات و نگهداری دیوار بتنی

نکات مربوط به تعمیرات و نگهداری دیوارهای بتنی بسیار مهم است. چرا که موجب افزایش استحکام و کیفیت دیوار می شوند. تعمیرات دیوارهای بتنی باید به محض ایجاد خط و خش عمیق و خرابی روی آنها صورت بگیرد.

چنانچه بر روی این دیوارها خط و خش عمیقی ایجاد شود و آب به داخل آنها نفوذ کند، خرابی این دیوارها شدت پیدا می کند. اگر ترک ها و شکاف هایی روی دیوار ایجاد شود، باید از مواد رزینی و چسب بتنی استفاده نمود تا تعمیرات آنها به خوبی انجام شود. به منظور پیشگیری از نفوذ آب و رطوبت روی دیوار باید پوشش دهی با محافظت کننده های ضد آب مثل رنگ های ضد آب و یا مواد آب گریز صورت بگیرد تا دوام دیوار افزایش پیدا کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربرد بتن سخت
وبلاگ

بررسی کاربرد بتن سخت

کاربرد بتن سخت برای اجرای پروژه های مختلف مانند صنایع فولاد سازی، صنایع خودروسازی، صنایع سنگین، صنایع پتروشیمی و … بسیار مهم

ادامه مطلب »