قیمت بتن ریزی هر متر مربع با توجه به عوامل مختلفی تعیین می شود و قیمت روز بتن، شاخص ترین عامل اثرگذار بر هزینه بتن ریزی است.
بتن از مهمترین مصالح ساختمانی است که به اشکال مختلفی در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد. بتن پیش تنیده، بتن پیش ساخته، بتن سبک، بتن هوشمند، بتن خود متراکم و … از انواع مصالح بتنی مورد استفاده در ساختمان سازی است.
بتن ریزی، پروسه ریختن بتن در قالب عضوهای سازه ای می باشد. اهمیت مرحله بتن ریزی بسیار زیاد است. بتن ریزی در چندین مرحله به صورت آماده سازی، اختلاط، انتقال، ریختن، تراکم، پرداخت و عمل آوری صورت می گیرد. برای بتن ریزی به استفاده از تجهیزات گوناگونی نیاز است. مهمترین نیاز، بتن باکیفیت و مقاوم می باشد.
فاکتورهای مهم بر نرخ بتن ریزی
عوامل زیر بیشترین اثرگذاری بر قیمت بتن ریزی هر متر مربع را دارند و موجب می شوند که بتن ریزی برای سازه های گوناگون با هزینه متفاوتی تمام شود.
حجم و وسعت پروژه: هر چقدر که وسعت پروژه بزرگتر باشد، هزینه اجرای بتن ریزی بالاتر می شود و قطعاً سازندگان و پیمانکاران به این مسئله واقف هستند.
نوع بتن: با توجه به اینکه چه نوع بتنی در ساختمان به کار رود، نرخ بتن ریزی متفاوت خواهد بود و قطعاً به حجم بتن متفاوتی نیاز خواهد بود.
مساحت پروژه: نرخی که گروه اجرایی برای هر متر مربع بتن ریزی پروژه تعیین می کنند، متفاوت است و قطعاً برای سازه ای با وسعت بالا، تخفیف هایی درنظر گرفته می شود و هزینه اجرای بتن ریزی برای پروژه های کوچکتر، بیشتر محاسبه می شود. زیرا بالا بودن حجم پروژه، یک امنیت شغلی کوتاه مدت را برای آنها ایجاد می کند که این مسئله سبب می شود با اطمینان از وضعیت شغلی خود، هزینه کار را مناسب تر درنظر بگیرند.
موقعیت جغرافیایی: یکی از عوامل اثرگذار بر قیمت بتن ریزی هر متر مربع، موقعیت جغرافیایی می باشد. پروژه هایی که در شهرهای مطرح هستند، با هزینه بیشتری بتن ریزی می شوند. اما پروژه های موجود در دیگر شهرها و روستاها با هزینه کمتری بتن ریزی می شوند.
خدمات اضافی: بعضی از پروژه ها به گونه ای است که نیاز به اقدامات اضافی برای بتن ریزی مانند قالب کاری، صاف کاری و تقویت می باشد.
دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده: دستگاه ها و تجهیزاتی که به کار می روند، در پیشرفت پروژه بتن ریزی اثر دارند و این مسئله در نرخ بتن ریزی مؤثر می باشد.
نحوه محاسبه قیمت بتن ریزی هر متر مربع
یک نکته مهم که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که بتن مورد نیاز برای سقف های مختلف، متفاوت است که این مسئله بر روی هزینه کار اثر می گذارد. قیمت بتن ریزی بر مبنای متر مربع تعیین می شود. نرخ ها مدام در حال تغییر است که این مسئله به دلیل تفاوت لحظه ای دستمزدها است. با در نظر گرفتن عوامل زیر می توان نرخ بتن ریزی را دقیقاً مشخص کرد:
- نرخ بتن در هر متر مکعب
- هزینه حمل و نقل
- دستمزد نیروهای کار
- هزینه مربوط به خدمات اضافی مورد نیاز
سایر فاکتورهای اثرگذار بر قیمت بتن ریزی هر متر مربع
عوامل مؤثر بر هزینه بتن ریزی به طور کلی بیان شدند. اما موارد دیگری هستند که بر روی هزینه ها اثر می گذارند:
کیفیت بتن مصرفی: بتن مصرفی ممکن است در سطح کیفی گوناگونی باشد. بنابراین با توجه به اینکه از چه بتنی با چه سطح کیفیتی استفاده شود، هزینه بتن ریزی بالا و پایین می شود.
حجم بتن موردنیاز: ارتباط مستقیمی میان حجم بتن موردنیاز و هزینه بتن ریزی وجود دارد و همواره حجم های بالا سبب کاهش هزینه هر متر مربع بتن ریزی می شوند.
کیفیت نیروهای کار: اشخاص و تیم هایی که مجری این کار هستند با نرخ متفاوتی به انجام این خدمات می پردازند و قطعاً انتظار نمی رود که یک تیم حرفه ای و مجرب که ارائه دهنده خدمات باکیفیتی است، کار را با نرخ یک تیم مبتدی و آماتور انجام دهد.
عوامل جوی: اگر بتن ریزی در شرایط نامساعد جوی انجام شود، قیمت بتن ریزی هر متر مربع بالاتر محاسبه می شود. حالا با توجه به اینکه پروژه در چه زمانی از سال به بتن ریزی نیاز پیدا می کند، هزینه انجام بتن ریزی متفاوت خواهد بود.
مدت پروژه و زمان بندی: زمان ایده آل برای بتن ریزی بر روی هزینه کلی کار اثر می گذارد. اگر طرح زمان بندی به خوبی مشخص و تنظیم نشود، هزینه کار افزایش پیدا می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
ایده های مؤثر برای کاهش هزینه بتن ریزی در پروژه های بزرگ
با عوامل مؤثر بر قیمت بتن ریزی هر متر مربع آشنا شدیم. با درنظر گرفتن این موارد می توان پیش بینی کرد که چه اقداماتی سبب کاهش هزینه انجام این کار می شود:
- با خرید یکجای بتن موردنیاز برای پروژه می توان بتن را با قیمت پایین تر خریداری کرد. همچنین می توان قرارداد بلندمدت میان کارخانه بتن و سازنده تنظیم کرد که تا پایان پروژه، بتن موردنیاز پروژه از آنجا خریداری شود.
- با برنامه ریزی مناسب برای اجرای کار می توان انجام بتن ریزی را در زمان ایده آلی تنظیم نمود تا ناچار به پرداخت دستمزد بیشتر به نیروهای کار نبود.
- با انتخاب روش های اصولی برای اجرای پروژه، امکان کاهش مصرف بتن وجود دارد تا هزینه مربوط به بتن ریزی کاهش پیدا کند.
- به منظور کاهش قیمت بتن ریزی هر متر مربع می توان از فناوری های جدیدی استفاده کرد که با یک طراحی و برنامه ریزی مشخص، هزینه ها را کنترل کند.
بهینه سازی زمان بتن ریزی
با توجه به سه راهکار مؤثر می توان زمان بتن ریزی را مدیریت نمود تا هزینه ها کاهش پیدا کند:
بتن ریزی دقیق: یک برنامه ریزی دقیق برای مراحل اجرای کار، زمان بندی ماشین آلات و دسترسی به مصالح باید انجام شود.
استفاده از ماشین آلات پیشرفته: با استفاده از پمپ های بتن و دستگاه های ویبراسیون زن می توان زمان بتن ریزی را به پایین ترین میزان رساند.
برگزاری جلسات هماهنگی: اگر جلسات منظم و مداومی میان تیم اجرایی و سازنده یا پیمانکار برقرار شود، ایرادات کار شناسایی و روش های برطرف نمودن آنها مشخص می شود.