Search
Close this search box.

برگه استحکام بنا چیست؟

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

برگه استحکام بنا در موارد متعددی باید برای سازه های مختلف اخذ شود تا اجازه ادامه کار از سوی شهرداری به سازنده یا پیمانکار ملک داده شود.

بسیاری از سازه ها به صورت معمارساز هستند و مهندس ناظر ندارند. یک نمونه از این سازه ها، ساختمان هایی است که قبلاً در حاشیه شهر بوده اند و امروزه وارد بافت شهر شده اند. در مواقعی، کاربری ملک به تدریج تغییر می کند و ملک مسکونی به ملک تجاری یا اداری تبدیل شده است. در این موارد، مالک برای انتقال ملک و تخریب و نوسازی و انجام امور شهرداری باید پایان کار بگیرد.

شهرداری برای صدور گواهی پایان کار برای این سازه ها، مالک را ملزم نموده که یک برگه تعهد نظارت با مهر و تأیید یک مهندس ناظر به شهرداری ارائه دهد. در این برگه، ناظر تأیید می کند که طی بازدید به عمل آمده از ساختمان، استحکام ایستایی بنا مورد قبول است. استفاده از مصالحی مانند بتن پیش تنیده، تأثیر زیادی در افزایش استحکام و مقاومت سازه ها دارد.

آشنایی با برگه استحکام بنا

شهرداری بر اساس قوانین و ضوابط خود و برای سلب مسئولیت از خود، از مالک برخی از سازه ها تقاضا می کند که یک برگه تأییده استحکام و ایستایی بنا را از یک مهندس ناظر دریافت کند که به این برگه، استحکام بنا گفته می شود. در این شرایط، مالک با پرداخت مبلغی به مهندسی به عنوان هزینه نظارت برگه را از یک مهندس ناظر دریافت می کند.

در این برگه، مهندس ناظر بیان می کند که از ساختمان بازدید به عمل آورده و استحکام و ایستایی آن را تأیید می کند. چنانچه مشکلی برای ساختمان بوجود بیاید که علت آن، فقدان ایستایی و استحکام لازم باشد، مهندس ناظری که ذیل برگه را امضا نموده است، باید پاسخگو باشد. لذا در زمان امضای این برگه باید دقت زیادی کند و استحکام سازه را به دقت بررسی کند.

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

موارد الزام به اخذ برگه استحکام بنا

در موارد زیر مالک موظف است که این برگه را از مهندس ناظر دریافت کند:

  • تغییراتی در زمان بازسازی ساختمان رخ داده است که از جمله آن می توان به جابه جایی دیوارها و حذف ستون ها اشاره نمود.
  • ملک قدیمی است و پایان کار ندارد و مالک قصد گرفتن پایان کار دارد.
  • کاربری ملک تغییر کرده است و از مسکونی به تجاری، از مسکونی به اداری، از مسکونی به آموزشی یا … تغییر کرده است.
  • مهندس ناظر تشخیص دهد که برای این سازه باید چنین برگه ای دریافت شود.
  • اشکوب اضافه شده است و توسعه بنا صورت گرفته است و یا اینکه برخی از طبقات یا فضاها حذف شده اند.
  • برای اخذ مجوز راه اندازی مهد کودک، مدرسه، خانه سالمندان، دانشگاه، آموزشگاه و باشگاه نیاز به اخذ برگه استحکام بنا می باشد.
  • بخشی از ساختمان ریخته است.
  • وضع موجود با نقشه های مصوب سازه یا معماری، مغایرت دارد.
  • در زمان تمدید پروانه ساخت و یا رفع ابطال پروانه ساخت باید این برگه را دریافت کرد.
  • در زمان فوت یا انصراف مهندس ناظر قبلی ساختمان در حال ساخت باید این برگه دریافت شود.

برگه استحکام بنا

اهمیت دریافت استحکام سازه

برگه استحکام بنا نسبت به برگه پایان کار از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا برگه پایان کار را مهندسی تأیید می کند که از ابتدا در جریان روند کار بوده است و به تمامی جزئیات پروژه آگاه است.

ولی درباره برگه استحکام سازه، اینگونه نیست و مهندس ناظر هیچگونه نظارتی بر مراحل اجرای کار نداشته است. لذا از نقاط ضعف و ایرادات سازه اطلاعی ندارد. بنابراین امضای این برگه از سوی مهندس ناظر با ریسک بالایی همراه است.

به همین دلیل توصیه می شود که این کار به عهده مهندس ناظرانی سپرده شود که مهارت و تجربه بالایی دارند و می توانند این کار را انجام دهند و نقاط ضعف سازه را با یک بازدید متوجه شوند و در صورت پایین بودن استحکام و مقاومت سازه، برگه را امضا نکنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

مراحل اخذ استحکام سازه

برای دریافت برگه استحکام بنا باید مدارکی مانند کپی سند ملک، کپی مدارک شناسایی مالک یا پیمانکار رسمی یا نماینده قانونی وی، گواهی پیشین پایان کار ملک و تصاویری از وضعیت فعلی ساختمان آماده شود. این برگه باید از سوی مهندس ذی صلاح، مهر و امضا شود. مراحل کار به صورت زیر است:

  • از یک مهندس دارای پروانه نظام مهندسی در صلاحیت طراحی و نظارت تقاضا شود که از سازه مورد نظر بازدید کند.
  • سپس مدارک نامبرده شده به مهندس ناظر ارائه داده شود. مهندس ناظر، پرونده لازم را تشکیل دهد تا بر اساس بازدید صورت گرفته به دریافت گزارش اقدام کند. این گزارش باید در دفاتر خدمات الکترونیک ثبت گردد.
  • پس از پشت سر گذاشتن مراحل فوق، مهندس ناظر برگه استحکام بنا را اخذ نموده و در دفاتر اسناد رسمی از سوی مالک یا نماینده قانونی وی امضا می گردد.
  • بعد از مهر و امضای وی، اگر سازه نیاز به مقاوم سازی داشته باشد این اقدامات باید انجام شود. گزارش کار باید از سوی مهندس ناظر تهیه شود و به همراه برگه استحکام سازه در دفاتر خدمات الکترونیک ثبت گردد.
  • مالیات بر ارزش افزوده از سوی شهرداری تعیین شود و به مالک پرداخت شود.
  • سپس مهندس ناظر، استحکام سازه را به مالک ارائه می دهند و بعد از آن مالک قادر است از آن استفاده کند.

برگه استحکام بنا

وظایف مهندس ناظر درباره برگه استحکام بنا

  • مهندس ناظر باید از ملک بازدید کند و گزارش مربوطه را ارائه دهد. هزینه این بازدید با توافق ضمنی میان مالک و مهندس ساختمان پرداخت می گردد.
  • مدارک و مستندات موجود ملک مثل نقشه های وضع کنونی باید از سوی مهندس ناظر مورد بررسی قرار بگیرد. اگر نیاز به آزمایش است، این کار باید به مالک یا نماینده قانونی وی اطلاع رسانی شود.
  • چاه های موجود در ملک، محل خروج آب باران از سازه، پشت بام و دیگر بخش هایی که دیوارها و سقف دچار ترک و ریزش می شوند، بررسی شود.
  • درب و پنجره ها، پله ها، نرده ها و جان پناه های ملک موردنظر بایستی به دقت از سوی مهندس ناظر بررسی شود.
  • مهندس ناظر قبل از ارائه برگه استحکام بنا باید از نرده های حفاظ، کابل های برق لوله های آب و گاز و وضعیت نمای ساختمان یک بازدید دقیق انجام دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تفاوت پیلوت و پارکینگ
وبلاگ

تفاوت پیلوت و پارکینگ

تفاوت پیلوت و پارکینگ به موارد متعددی مانند شکل و طراحی، انعطاف پذیری در کاربرد، سهولت دسترسی و میزان ایمنی مربوط می

ادامه مطلب »