Search
Close this search box.

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری را بررسی می کنیم تا مصالح مناسب برای پروژه مورد نظر خود را به درستی انتخاب کنیم.

سنگدال بتنی یا دال بتنی، یکی از مهمترین مصالح ساختمانی است که با استفاده از فولاد و بتن درست می شوند. سنگدال، در نقش سازه ای برای بوجود آوردن پایه و پشتیبان برای دیوارها و سازه های دیگر می باشد. این سازه ها از نظر قدرت و وزن و انعطاف پذیری به شدت ایده آل هستند.

آشنایی بیشتر با سنگدال بتنی

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری در پروژه های بی شماری به کار می روند. سنگدال بتنی، نوعی سقف می باشد که از بتن و فولاد درست شده است. این مصالح، از قطعات پیش ساخته بتنی به شمار می آید که برای اجرای سازه های گوناگون به کار می رود. این مصالح، جایگزین بسیار خوبی برای پل های آهنی است و ظاهر زیباتری از آنها دارد.

بتن پیش تنیده را می توان نوعی سنگدال یا دال بتنی دانست که بر اساس فناوری پیش تنیدگی درست شده است. پیش تنیدگی، تکنیکی برای مقاوم سازی و مستحکم نمودن بتن است که با میلگردها پیاده سازی می شود. در پیش تنیدگی، فولاد مسلح را پیش از بتن ریزی در معرض کشش قرار می دهند که این کار به پیش تنیدگی معروف است و بر اساس آن به تولید سنگدال پیش تنیده اقدام می شود.

مزایای مهم سنگدال بتنی

استفاده از انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری و دیگر معیارها با مزایای زیادی همراه است. مهمترین مزایای استفاده از این اعضاء شامل موارد زیر است:

  • سرعت اجرای پروژه به صورت چشمگیری افزایش پیدا می کند.
  • طول عمر و دوام سازه به صورت قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
  • سقف در مقابل نیروهای برشی و خمشی بسیار مقاوم می شود و در برابر زمین لرزه، عکس العمل خوبی از خود نشان می دهد.
  • سازه به صورت مؤثر عایق صدا می شود.
  • مقاومت سازه در برابر آتش سوزی افزایش پیدا می کند.
  • مصرف سیمان، آب، فولاد و سنگدانه کاهش پیدا می کند.
  • هزینه های جابه جایی و ساخت تا حدودی کاهش پیدا می کند.
  • امکان استفاده از این سازه ها در ابعاد و اندازه های مختلف به دلیل تنوع این مصالح وجود دارد.

با توجه به این موارد می توان متوجه شد که این سازه در صنعت ساختمان سازی و راهسازی، نقش مهمی دارد. دو روش اصلی برای تولید این قطعات وجود دارد که شامل پیش ساخته و پیش تنیده می باشد. با توجه به نیاز کاربرد مورد نظر، قدرت این اعضاء را در موارد گوناگونی تنظیم می کنند تا برای هر کاربردی مناسب باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری کدامند؟

این قطعات بتنی با توجه به نوع کاربرد به سه دسته طبقه بندی می شوند:

  • سنگدال ترافیک سبک: این عضو، برای درپوش و مکان های رفت و آمد عمومی به کار می رود. متریال به کار رفته برای تولید این محصول شامل شن، ماسه، سیمان و آب می باشد که این مواد در بتونیر ترکیب شده و برای قالب گیری به کار می رود. در این قطعات به استفاده از میلگردهای سایز بالا احتیاجی نمی باشد و از آن می توان برای عبور و مرور انسانی یا خودرو استفاده نمود.
  • سنگدال ترافیک سنگین: این عضو در معابر شهری و جایگاه های سوخت به کار می رود و باید با توجه به نوع شبکه و ضخامت مورد ارزیابی قرار بگیرد. در این عضو از میلگردهایی با بیشترین سایز و ضخامت استفاده می شود.
  • سنگدال ترافیک فوق سنگین: در شرایطی برای ساخت دال بتنی، تعداد شبکه را می توان به 2 عدد ارتقاء داد. ترافیک فوق سنگین نیازمند تقویت شبکه است. در این تکنیک، شبکه های آماده با استفاده از اسپیسر پلاستیکی آماده می شود و درون قالب قرار داده می شود و پس از آن بتن آماده را به درون قالب ریخته و ویبره می کنند. پس از قلاب گذاری، ماله کشی انجام می شود و کار خاتمه پیدا می کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

ساختار و اجزای دال بتنی

با انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری آشنا شدیم. هر یک از این سنگدال ها متشکل از سه بخش پایه، بالای پایه و صفحه سنگدال می باشند. پایه، قسمت سنگین و پهنا گیر سازه می باشد که طور مربعی یا مستطیلی درست می شود و بالای پایه، به عنوان قسمتی از سازه مورد استفاده قرار می گیرد و در آن میله های فولادی برای پشتیبانی از صفحه سنگدال تعبیه می شوند.

سنگدال، قسمت عمودی سازه می باشد که توسط پیچش یک لایه بتن و فولاد به شکل یک پله بلند یا بالشتک بتنی بر روی بالای پایه تعبیه می شود. ساختار این سازه بایستی قادر به تحمل وزن بارهای گوناگون به ویژه وزن خود سازه و بارهای زمین لرزه و باد باشد. اگر طراحی و ساخت این سازه به درستی صورت نگیرد، سازه احتمالاً خراب می شود و مشکلات زیادی برای آن بوجود می آید.

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری

فرآیند تولید سنگدال بتنی

انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری بر اساس سازوکار خاصی تولید می شوند. ساخت این سازه، یک پروسه پیچیده می باشد که از سوی مهندسان و متخصصان انجام می شود. در این پروسه، نخست پایه سازه با بهره گیری از بلوک های بتنی تولید می شود. سپس تک تک آیتم ها اجرا می شود و میله های فولادی در قالب بالای پایه و صفحه سازه جای می گیرند و با دقت بالایی با جوش یا مهره و موم به یکدیگر متصل می شوند.

متخصصان با نرم افزارهای مربوطه به بررسی شکل و ساختار آن اقدام می کنند تا از صحیح بودن آن مطمئن شوند. سپس صفحه سازه با بهره گیری از قالب های چوبی یا فلزی با بتن پر می شوند و بر روی میله فولادی تعبیه می شوند.

پس از آن برای تراز کردن سطح سازه، صیقل کاری آن انجام می شود. در انتها، قطعه بتنی را برای 4 هفته در آب تعریف شده نگهداری نموده تا خشک شود و به ماکزیمم سختی خود برسد. در شرایط نگهداری باید به نکات خاصی توجه شود. انواع سنگدال بتنی بر اساس نوع کاربری می توانند به پیشرفت بسیاری از پروژه ها کمک کنند و سرعت و کیفیت آنها را به صورت قابل توجهی افزایش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *