Search
Close this search box.

انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ باید مورد توجه قرار بگیرد تا با شناخت خصوصیات هر یک، بهترین سقف انتخاب شود.

سازه هایی که دارای دهانه های بزرگ در سقف هستند، نیازمند روش مناسب برای اجرای سقف هستند تا سقف حاصل دارای بیشترین راندمان باشد. انتخاب نوع سقف مناسب برای سازه های دارای دهانه های طولانی، بسیار مهم است و باید با دقت و توجه لازم صورت بگیرد. با برخی از سقف هایی که مناسب این سازه ها هستند، آشنا می شویم.

اهمیت انتخاب سقف برای سازه های مختلف

سقف، مهمترین بخش از یک سازه است. اهمیت انتخاب انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ به آن دلیل است که یک سقف مناسب می تواند ضمن تأمین مقاومت لازم ساختمان، بسیاری از محدودیت ها در طراحی و اجرای پلان سازه ها را برطرف کند.

به طور کلی، روش های گوناگونی برای اجرای سقف ساختمان وجود دارند که هر یک دارای مزایا و معایبی هستند. سازندگان باید با هر یک از روش های اجرای سقف و نقاط قوت و ضعف آنها آشنایی داشته باشند و با بررسی شرایط پروژه خود، درباره انتخاب بهترین سقف تصمیم گیری کنند.

انواع سقف ساختمان ها شامل سقف مشبک لانه زنبوری، سقف تیرچه بلوک، سقف پیش ساخته بتنی، سقف عرشه فولادی، سقف یوبوت، سقف اینتل دک، سقف کوبیاکس، سقف طاق ضربی، سقف پیش تنیده و … می باشند.

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

معرفی انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ

در میان انواع روش های اجرای سقف، دو مورد از آنها برای پیاده سازی سقف هایی با بیشترین طول دهانه مناسب می باشند. این سقف ها شامل سقف پیش تنیده و سقف وافل می باشند که با آنها بیشتر آشنا می شویم:

سقف پیش تنیده یا سیستم کابلی

یکی از انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ ، سقف پیش تنیده می باشد. سیستم های کابلی به سبب برخورداری از وزن کمتر و قابلیت اجرا برای دهانه های طولانی تر در کشورهای غربی پرطرفدار هستند. البته اجرای این سقف نیازمند تکنولوژی لازم برای ساخت، مهارت اجرا و مصالح مناسب می باشد.

سقف پیش تنیده باید با بهترین بتن پیش تنیده اجرا شود. برای تولید بتن پیش تنیده در کارخانه به بتن و فولاد بسیار باکیفیت نیاز است و هرگز نمی توان با بتن و فولاد معمولی به تولید بتن پیش تنیده اقدام نمود. بتن پیش تنیده بایستی بر اساس روال مشخص و بهره گیری از فناوری پیش تنیدگی تولید شود تا از خصوصیات مورد انتظار برخوردار باشد.

سقف پیش تنیده، بهترین روش برای اجرای سقف هایی با دهانه های طولانی می باشد. امروزه این روش اجرای سقف را برای اجرای سازه های مسکونی و پل سازی، مناسب می دانند. در کشورهای بزرگی مانند آمریکا از این روش اجرای سقف برای ساخت سازه های ضد زلزله استفاده می کنند.

انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ

بررسی خصوصیات مثبت و منفی سقف پیش تنیده

در ارتباط با انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ ، باید با خصوصیات مثبت و منفی هر یک آشنا باشیم. سقف پیش تنیده همانند هر روش دیگری برای اجرای سقف، دارای مزایا و معایبی می باشد. مهمترین مزیت اجرای این سقف این است که دست معمار در طراحی و اجرای پلان باز است که این مسئله به سبب حذف ستون های اضافی می باشد.

سقف پیش تنیده برای سازه هایی که دهانه های بزرگی دارند، به صرفه و اقتصادی است. اما یکی از خصوصیات منفی این روش اجرای سقف، ضرورت استفاده از کابل های قدرتمند است که کار تولیدکنندگان بتن پیش تنیده را برای تولید این محصول در ایران دشوار نموده است.

همچنین بتن پیش تنیده باید توسط نیروهای ماهر و زبده اجرا شود و اجرای آن توسط هر شخصی، امکان پذیر نمی باشد. نکته دیگر این است که این سقف برای دهانه های تا 12 متر و کمی بیشتر مناسب است و برای سقف هایی که دهانه های بسیار بزرگتری دارند باید به دقت به بررسی جوانب اقتصادی کار پرداخت.

سقف وافل، از انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ

سقف وافل از سیستم های سازه ای است که برای دهانه های بزرگ کاملاً ایده آل است. وافل در گروه سقف کوبیاکس، یوبوت و … می باشد. در سقف وافل از قالب های غیرماندگار استفاده می شود. بنابراین از قالب ها نمی توان بیشتر از یک حد معین استفاده نمود.

یکی از نکات منفی درباره این سقف این است که با سرعت بسیار پایینی اجرا می شود. قالب های وافل که با تشکیل سوراخ هایی در سقف یک دال مجوف را بوجود می آورد، از جنس پلی پروپیلن می باشند. نوع عملکرد سقف وافل به صورت یک طرفه یا دو طرفه می باشد. برای دهانه های بزرگ باید از نوع دو طرفه استفاده نمود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

خصوصیات مثبت و منفی سقف وافل

در بررسی انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ باید به خصوصیات مثبت سقف وافل که سبب محبوبیت آن شده است، اشاره کنیم. سقف وافل به صورت ضد حریق می باشد. وزن پایین، عایق صدا، عایق لرزش، هزینه مناسب اجرا و عدم نیاز به اجرای دال تخت یا تیر از نقاط قوت این سقف می باشد.

درباره انتخاب این روش برای اجرای سقف باید به این مسئله توجه نمود که با بهره گیری از سقف وافل، امکان اجرای سقف تا طول 20 متر فراهم می باشد. بنابراین با توجه به طول دهانه ها و محدودیت هایی که برای اجرای سقف وافل وجود دارد، باید درباره انتخاب این سقف تصمیم گیری نمود.

سقف وافل برای سازه های گوناگونی مانند باشگاه ورزشی و هتل قابل اجرایی است. سازه هایی احداثی با این سقف در برابر زمین لرزه بسیار مقاوم هستند. همچنین اجرای تأسیسات در سازه های دارای این سقف بسیار آسان است.

انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ

سخن پایانی

با انواع سقف برای دهانه‌های بزرگ آشنا شدیم. انتخاب میان این دو روش، کار دشواری نیست. ابتدا شرایط پروژه را در نظر بگیرید. چه فاکتورهایی برای سازه مورد نظر، بیش از سایرین اهمیت دارد. عایق سازی سازه، میزان مقاومت سازه در برابر زمین لرزه، بهینه بودن هزینه ساخت، کاهش ارتفاع سازه، عدم نیاز به تعمیرات زود هنگام سازه و … از مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرد.

سپس باید به نقاط قوت و ضعف هر سازه توجه نمود و با توجه به فاکتورهای حائز اهمیت برای پروژه مورد نظر درباره انتخاب بهترین روش اجرای سقف تصمیم گیری نمود. فراموش نکنید که برای اجرای هر نوع سقفی نیاز به استفاده از متریال باکیفیت و درجه یک دارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *