Search
Close this search box.

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون امکان پذیر است. بدین منظور باید از روش های خاصی برای اجرای سقف استفاده نمود.

سقف با هدف محافظت از سازه در مقابل سرما، گرما، باد، باران و نور خورشید و دیگر عوامل محیطی و فیزیکی احداث می شود. البته اجرای سقف، دلایل دیگری دارد و سقف نقش تعیین کننده ای در جداسازی طبقات یک سازه دارد.

سقف های گوناگون با استفاده از متریال مختلف مانند بتن پیش تنیده، یونولیت، بتن مسلح و … اجرا می شوند. انواع سقف شامل سقف طاق ضربی، سقف تیرچه بلوک، سقف کامپوزیت، سقف عرشه فولادی، سقف دال بتنی، سقف تیر دال، سقف کوبیاکس، سقف روبیکس و … می باشند.

آیا اجرای سقف با کمترین تعداد ستون امکان پذیر می باشد؟

برای احداث سقف باید از متریال و مصالح مستحکم و سبک استفاده نمود. سقف های مختلفی با کمترین ستون اجرا می شوند که یک نمونه از آنها، سقف پیش تنیده می باشد. سقف پیش تنیده، سقفی است که با استفاده از بتن پیش تنیده اجرا می شود. بتن پیش تنیده با استفاده از بتن و فولاد پیش تنیده تولید می شود. این بتن از قبل در معرض تنش قرار می گیرد و این مسئله موجب می شود که بتن پیش تنیده دارای مقاومت کششی بسیار زیادی باشد.

یک سقف دیگر که به کمترین تعداد ستون نیاز دارد، سقف اینتل دک می باشد. اینتل دک، یک روش تازه برای اجرای دال های مشبک دو طرفه است که مقدمه ای برای اجرای تیرچه های متعامد با مقطع I شکل نامتقارن و به صورت مسطح می باشد. این سقف برای نخستین بار از سوی متخصصان ایرانی ارائه گردید. سقف اینتل دک جزء سقف های دال بتنی می باشد.

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

مراحل احداث سقف کم ستون

اگر برای اجرای سقف با کمترین تعداد ستون ، سقف اینتل دک را انتخاب می کنید باید مراحل آن را به صورت اصولی پشت سر بگذارید. در بررسی عملکرد این سقف، باید به مقاومت آن در برابر خطرات ناشی از زمین لرزه و پروسه اجرای آن توجه نمود. مراحل اجرای سقف به صورت زیر است:

  • قالب بندی سقف با بهره گیری از سازه های از پیش ساخته شده
  • چیدمان درست بلوک های تحتانی
  • اجرای میلگرد در قسمت تحتانی سازه
  • تعبیه کردن سازه های مختص به میلگرد فوقانی
  • بتن ریزی سقف و پروسه اجرای سقف بدون ستون

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون

چرا اجرای سقف با کمترین تعداد ستون ؟

سقف بتن پیش تنیده از محبوبیت زیادی برخوردار است و به سبب مزایای زیادی که دارد، به شدت مورد توجه سازندگان قرار گرفته است.

سقف اینتل دک با بهره گیری از نرم افزارهای خاص، به صورت طراحی خاصی اجرا می شود و دارای امتیازات خاصی می باشد. درباره مزایای سقف های پیش تنیده بارها صحبت کرده ایم. بنابراین در اینجا درباره مزایای سقف اینتل دک صحبت می کنیم. مزایای این سقف شامل موارد زیر است:

کاهش ضخامت سقف: سقف اینتل دک دارای ضخامت کمی است. مقاطع این سقف به صورت نامتقارن می باشد. در نتیجه این سقف، ضخامت کمی دارد. استفاده از این سقف موجب کاهش وزن سازه می شود. زیرا بتن کمتری برای آن به کار می رود و تعداد ستون های آن کمتر می باشد.

عایق صوتی و حرارتی: یکی از جذابیت های این سقف، عایق بودن آن از نظر صوت و گرما و سرما می باشد. شکل هندسی این سقف، باعث ایجاد این ویژگی در آن شده است.

سهولت اجرای سقف: یکی از مزایای اجرای سقف با کمترین تعداد ستون، سهولت اجرای سقف می باشد. برای نصب سقف اینتل دک از شابلون های ویژه ای استفاده می شود که موجب کاهش احتمال خطا می شود.

صرفه اقتصادی: یکی دیگر از روش های اجرای این سقف، صرفه اقتصادی آن است. زیرا سقفی که به ستون کمتری نیاز داشته باشد، میلگرد و بتن کمتری می خواهد. این مسئله موجب می شود که هزینه اجرای سازه پایین تر بیاید.

افزایش تحمل فشار سازه: با یک طراحی اصولی برای این سقف ها می توان تحمل فشار سقف را به بیشترین میزان رساند. در چنین شرایطی میزان خیز و ارتعاش کاهش پیدا می کند. لرزش سقف سبب کاهش ایمنی می شود. مقاومت بالا در مقابل آتش سوزی و عایق سازی صوتی و حرارتی از دیگر ویژگی های مثبت این سقف ها هستند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

معایب سقف هایی با حداقل ستون

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون (سقف اینتل دک) علاوه بر مزایای فوق، معایبی دارد که برخی از آنها موارد زیر می باشد:

  • افزایش احتمال شکستگی و خردشدگی بلوک سیمانی
  • دانسیته بسیار پایین ورق یونولیت به منظور حفاظت از بلوک ها
  • شکستگی فوم های پلی استایرن در پروسه بتن ریزی
  • جنس ضعیف ساختار زیر بنایی

مقایسه میان سقف وافل و اینتل دک

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون به هر روشی که انجام شود، با مزایا و معایبی همراه می باشد که سازندگان باید این موارد را در نظر بگیرند و سپس درباره انتخاب روش سقف تصمیم گیری کنند. درباره سقف اینتل دک لازم دانستیم که مقایسه کوچکی میان سقف وافل و اینتل دک انجام دهیم.

سقف وافل و اینتل دک، زیر مجموعه دال با تیرچه های متعامد درجا می باشد و در ایران دارای شهرت بالایی می باشد. شکل قالب ها در این سقف ها موجب از بین رفتن برخی از مشکلات اجرای سقف شده است.

تفاوت میان این دو سقف در پرکننده های میانی آنها می باشد. سقف وافل در نقش دال با تیرچه متعامد درجا با قالب غیر ماندگار و سقف اینتل دک در نقش دال با تیرچه متعامد درجا با قالب ماندگار دسته بندی می شوند. در قالب وافل، تمامی بلوک های سقفی از سازه حذف شده اند و موجب کاهش وزن سازه و افزایش ایمنی سازه می شوند.

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون

بررسی یک سقف مطابق با معیارهای استاندارد

اجرای سقف با کمترین تعداد ستون باید به صورت اصولی انجام شود. چنین سازه ای باید دارای مقاومت بالایی باشد و قادر به تحمل بارهای طبیعی و سنگین باشد. سقف اینتل دک با رعایت تمامی پارامتر مورد نیاز در این حوزه، از سقف های استاندارد می باشد. اگر این سازه ها مطابق با استانداردها احداث شوند و ایمنی بسیار بالایی داشته باشند، آرامش ساکنین در آن تضمین شده خواهد بود. ابداع این سقف ها موجب تحول عمیق در زمینه ساخت و ساز و معماری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *