Search
Close this search box.

صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی

چکیده این صفحه

با ما در ارتباط باشید کارشناسان ما در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما عزیزان هستند

صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی را بررسی می کنیم تا متوجه شویم که فرآیند اجرای یک پروژه عمرانی به صورت خلاصه چگونه است.

یک طرح عمرانی در بردارنده فعالیت های عمرانی می باشد که با توجه به مطالعات فنی، اقتصادی و اجتماعی مصوب اجرایی می شود. این طرح ها با هدف محقق نمودن برنامه های عمرانی طولانی مدت ارائه می شود و مربوط به آغاز یک پروژه عمرانی یا ساختمانی می باشد.

فرق طرح و پروژه چیست؟

طرح، ایده یا پیشنهادی خامی می باشد که در قالب کارها و عملیات برای رسیدن به اهداف و استراتژی های کلان تنظیم و طراحی می گردد. اما پروژه، فعالیت هایی مرتبط با یکدیگر در راستای دستیابی به نتیجه مورد نظر با داشتن یک شروع، پایان و بودجه مشخص است. با این تعریف به خوبی می توان متوجه طرح و پروژه شد.

اقدامات پیش از پروژه عمرانی

قبل از اینکه مرحله اجرایی پروژه عمرانی استارت بخورد، باید اقدامات زیر را انجام داد:

پیشنهاد و ترسیم طرح: در این بخش باید با توجه به مواردی از قبیل مزایا و منافع بدست آمده طرح، تشخیص ذی النفع اصلی طرح، اهداف مهم طرح، اسکوپ و زمان بندی ها باید طرح مورد نظر را تنظیم نمود.

تهیه مطالعات تکمیلی و تصویب طرح: در این مرحله باید متولی طرح مشخص شود. تیم مطالعات طرح تعیین شود و تفهیم مسئولیت ها انجام شود. اطلاعات فنی طرح کامل شود. هزینه ها برآورد شود و در نهایت آنالیز مطالعات طرح صورت بگیرد تا شرایط برای تصویب و آغاز پروژه مهیا شود.

پیاده سازی و نحوه اجرای پروژه: در این مرحله باید بر اساس منابع موجود سازمانی، برون سپاری یا داخلی سازی پروژه صورت بگیرد. همچنین برنامه ریزی روش قراردادی اجرا باید مصوب شود. همچنین باید مشخص شود که فروش چگونه و با چه روش هایی انجام شود. پس از تعیین و تنظیم این موارد می توان استارت شروع عملیات ساختمانی را کلید زد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

خلاصه ای از صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی

در یک پروژه عمرانی، اقدامات مختلفی انجام می شود که این اقدامات را می توان در چندین دسته تقسیم نمود. مراحل کار به صورت زیر است:

اجرای سازه:

این مرحله شامل اقدامات مهم و حساسی مانند مقاوم سازی، اجرای پی و مگر، آرماتوربندی فونداسیون، قالب بندی فونداسیونف بتن ریزی، احداث اسکلت فلزی، احداث اسکلت بتنی، اجرای سقف و دیوارچینی بیرونی و داخلی می باشد. زمانی که این اقدامات انجام می شود، بخش اعظم پروژه اجرایی شده است. پس از انجام اقدامات اصلی، شرایط برای اجرای تأسیسات و مراحل نازک کاری فراهم می شود.

پس به انجام اقداماتی مانند نصب دودکش، نصب هواکش، سیستم فاضلاب، لوله کشی گاز، لوله کشی فاضلاب، اجرای تأسیسات و آتش نشانی، اجرای آهن کشی در محل نصب آسانسور، کف سازی طبقات، نصب چهارچوب درب و پنجره، گچ و خاک و گچ کاری پرداخته می شود.

در بررسی مراحل ساختمان سازی باید بیان کنیم که فرآیندهای تکمیلی بسیار مهم هستند. فعالیت های تکمیلی شامل کاشی و سرامیک کاری، اجرای نما، گچ کاری و نازک کاری، نصب کابین آسانسور، نصب کابینت ها، نصب چینی آلات بهداشتی، کار گذاشتن درب ها، نقاشی و … می باشند.

اختتام پروژه عمرانی (بررسی صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی )

تیم مدیریت یک پروژه بایستی قدرت بالایی داشته باشد و بتواند کنترل تمامی مراحل اجرای پروژه را زیر نظر داشته باشد و به اوضاع کاملاً تسلط داشته باشد. اگر این کار به دقت انجام نشود، حتماً مشکلات متعددی بوجود می آید. افراد مبتدی ممکن است مرتکب اشتباه بزرگی شوند که منجر به شکست پروژه شود.

بعد از مرحله نقاشی و اجرای دکوراسیون، مرحله پایانی پروژه عمرانی و شروع بهره برداری فرا می رسد. اینک شرایطی فراهم می شود که همه افرادی که سرمایه گذاری نموده اند و ذی النفع هستند، به سود موردنظر خود برسند و پروژه عمرانی با موفقیت خاتمه پیدا کند.

نحوه ی اجرای یک پروژه عمرانی

بررسی فازهای یک پروژه عمرانی

صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی در چندین فاز دسته بندی می شود که شامل موارد زیر است:

  • فاز صفر یا طرح توجیهی: در این فاز باید نیاز سنجی صورت بگیرد و بر اساس نیاز، هدف تعیین شود و پس از آن امکان سنجی پروژه صورت بگیرد تا مشخص شود با توجه به منابع و محدودیت ها می توان پروژه را اجرا کرد یا شدنی نیست.
  • فاز یک یا طراحی اولیه: پس از توجیه شدن پروژه، باید مشاوران انتخاب شوند و بررسی های فنی صورت بگیرد. مطالعات ژئوتکنیکی و توپوگرافی باید صورت بگیرد و با توجه به این مطالعات، نقشه های مقدماتی ایجاد شود.
  • فاز دو یا طراحی تفصیلی: در این مرحله، بایستی نقشه ها و اسناد ترسیم و مهیا شوند تا برای اجرای پروژه، پیمانکار مجرب و دستگاه نظارتی تعیین شود.
  • فاز سه یا اجرای پیمان: در این فاز، پروژه استارت خورده و فرآیند ساخت و ساز شروع می شود.
  • فاز چهار یا بهره برداری: در این مرحله، پروژه به اتمام رسیده است و فعالیت های اجرایی کاملاً متوقف می شود و پروژه به مالکان تحویل داده می شود و کلید آن در اختیار افراد قرار می گیرد.

سخن پایانی

با صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی به صورت خلاصه آشنا شدیم. پروژه های عمرانی بایستی با هدف و برنامه ریزی جلو بروند و از همان ابتدای کار همه جوانب کار سنجیده شود. پیش بینی های دقیق و برگزیدن بهترین راه ها و روش ها از اهمیت زیادی برخوردار است و در موفقیت پروژه اثرگذار خواهد بود. برنامه ریزی برای پروژه های عمرانی بایستی دقیق و عمیق صورت بگیرد. پروژه بایستی مطابق با پیش بینی های صورت گرفته مطابق با بودجه معین در زمان مشخص به خاتمه برسد.

هر یک از مراحل نامبرده شده از اهمیت خاص خود برخوردار هستند. اگر پروسه های پیش از پروژه عمرانی و ساخت و ساز به درستی تنظیم و اجرا نشوند، نتایج بدست آمده مطابق با انتظارات نخواهد بود. لذا برای پیشنهاد و ترسیم طرح، جمع آوری تصویب طرح و مطالعات تکمیلی و پیاده سازی و اجرا باید بسیار دقیق و حساب شده عمل نمود. صفر تا صد اجرای یک پروژه عمرانی باید تحت نظر حرفه ای ترین مهندسان و مجرب ترین پیمانکاران انجام شود تا سازه ای مستحکم و مقاوم با بیشترین کیفیت احداث شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *